Sok kis Neo

Hackerképző indul a nemzetvédelmi egyetemen

Hackerképzés indul a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

2010.07.29 07:05Magyar Hírlap

Ezt tudta meg a Magyar Hírlap.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk ismertetése szerint az egyetemen persze nem bűnözőket képeznek, hanem "etikus" hackereket. A hallgatók a rosszindulatú internetes betörőkkel szembeni védekezés módszereit sajátíthatják el. Kovács László őrnagy, az egyetem munkatársa szerint tíz-tizenöt éves szakmai múlt szükségeltetik ahhoz, hogy a tanulók kellő alapismeretekkel vágjanak bele a féléves képzésbe.

Mint mondta, a tanfolyamon részt vevő szakemberek arra vállalkoznak, hogy hazájuk érdekében hasznosítsák ismereteiket.

Telek Zoltán, a PC World főszerkesztője hangsúlyozta, Magyarország élen jár a kiberbűnözés elleni védekezésben, mi több, hamarosan hazánk is tagja lesz a NATO e-bűnözés elleni missziójának.

Az első, szeptemberben induló tanfolyamra aktív tiszteket és egyetemi hallgatókat iskoláztak be, a létszám néhány tucat körül jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.