Feledékeny félrelépők

A közösségi portálokon bukik ki a legtöbb balhés hűtlenség?

A közösségi portálok vezetik a válóperes bizonyítékforrások toplistáját - állítják szakemberek, akik szerint az ügyvédek 81 százaléka használta már az elmúlt öt évben a Facebook, Myspace és a Twitter oldalain felejtett kompromittáló adatokat.

2010.06.29 10:37MTI

A netes bizonyíték-lelőhelyek közé tartoznak még az olyan videomegosztó oldalak, mint a YouTube - derül ki az amerikai házasságjogi ügyvédek akadémiájának (AAML) felméréséből.

A megkérdezett ügyvédek 66 százalékának a Facebook adott bizonyítékot a hűtlenségre, a MySpace 15 százaléknak, a Twitter mikroblog szolgáltatás pedig 5 százaléknak segített a terhelő adatok beszerzésében.

A facebookoló felnőttek egyötöde használja flörtölésre a közösségi oldalt - derül ki egy korábbi, 2008-ban végzett felmérésből. A férjeknél népszerű még a Match.com társkereső oldal, amelyen egyedülállónak és gyermektelennek adják ki magukat.

A válóperes ügyvédek szerint az emberek szinte mindent elmondanak magukról az online közösségeknek, és gyakran olyan bizalmas információkat is kicsevegnek, amelyeket hagyományos bizonyítékforrásokból sohasem szerezhetnének meg az ügyvédek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.