A spammerek inkább a vb-t nézik

Vesztettek kreativitásukból az online bűnözők

A spammerek egyre kétségbeesettebbek és már közel sem annyira kreatívak - legalábbis erre a következtetésre jutottak a Symantec szakértői.

2010.06.11 16:00

 Májusban a kéretlen levelek küldői legszívesebben semmit sem írtak a tárgymezőbe, ezzel remélve, hogy a címzett talán véleletlenül megnyitja az üzenetet. A második legkedveltebb módszer a “Kérem olvassa el” (Please Read) tárgymező volt. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy korábban a bűnözők előszeretettel használtak fel valamilyen aktuális témát vagy eseményt. Most leginkább a Dél-Afrikában megrendezett futball világbajnokság jelenthetett volna jó ürügyet.

A Symantec Spam Report júniusra vonatkozó főbb megállapításai: 

- Továbbra is az EMEA régióból érkezik a kéretlen levelek csaknem fele (48.1%), ez a szám ráadásul folyamatosan növekszik.

- A .ru (Oroszország) domainnel ellátott kéretlen üzenetek hihetetlenül megszaporodtak. Míg áprilisban ez mindössze az összes levél 22.1 százalékát tette ki, addig májusban már, több mint az egyharmadát (34.1%)

A MessageLabs egy korábban publikált kutatása szerint Magyarország legalább egy valamiben világbajnok: A felmérés kimutatta, hogy Magyarország vezeti a spam ranglistát, az email forgalom 95.4 százaléka volt kéretlen levél. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.