Lévai Katalin adatbankot javasol

Transzplantációs adatbázist szeretne egy magyar EP-képviselő

Európai uniós transzplantációs adatbank, nyilvántartás kiépítését javasolja Lévai Katalin (MSZP) európai parlamenti képviselő. Az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága elfogadta a magyar képviselő ezt tartalmazó két módosító javaslatát szerdai brüsszeli ülésén.

2008.02.29 12:30MTI

Az ülés Bauer Edit szlovákiai magyar EP-képviselő Szervadományozás és szervátültetés: uniós szintű politikai intézkedések témájú jelentését tárgyalta - derül ki Lévai Katalin közleményéből, amelyet az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott.

Indoklásában a képviselő hangsúlyozta, hogy a leendő adatbank rákényszeríthetné az országokat, hogy készítsék el saját nemzeti adatbankjaikat, kapcsolódjanak be a programba. Jóllehet elsősorban szervek regisztrációjáról van szó, az adatbank - nem sértve meg ezzel a donorok személyiségi jogait - transzplantációs információ cserére is lehetőséget nyújtana. Sürgős esetekben a gyorsabb informálódás is lehetséges, a kórházak, egészségügyi szervezetek intraneten és/vagy interneten a nap 24 órájában lennének egymással kapcsolatban.

Egy európai uniós platform tiszta, átlátható lehetőséget nyújt a szervek legális cseréjére, nem beszélve a választási lehetőség kibővüléséről - áll a közleményben.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.