Tiszta az ég a cloud computing felett

Microsoft: új korszakot nyit az informatikában a felhő-számítástechnika

Új korszakot nyit az informatikában a felhő-számtástechnikai (cloud computing) megoldások terjedése - mondta Jean-Philippe Courtois a Microsoft International elnöke szerdán Budapesten.

2010.04.07 13:47MTI

A felhő-számtástechnika lényege, hogy a felhasználók olyan alkalmazásokkal és fájlokkal dolgoznak, amelyek nem az ő számítógépükön, hanem távoli kiszolgálók adatközpontjaiban találhatók. A felhasználó így költséges beruházás nélkül használhat magas színvonalú programokat és tárolhat nagy mennyiségű adatot.

A világ legnagyobb szoftvergyártójának Észak-Amerikán kívüli értékesítési és marketing tevékenységéért felelős vezetője elmondta: társaságuk több mint 10 éve kínál ilyen szolgáltatásokat, az első a Hotmail levelezőrendszer volt, amelynek utódját, a Windows Live Mail rendszert ma már világszerte 450 millióan használják.

A szakember abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy április 9-től lesz elérhető Magyarországon a Windows Azure platform és az online csoportmunkát támogató Business Productivity Online Suite (BPOS) nevű megoldás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.