Nem kell hozzá speckó szemüveg

3D-s mobil képernyőt mutatott be a Sharp!

A japán Sharp elektronikai konszern bemutatta speciális szemüveg nélkül is három dimenziós képet mutató nagy fényerejű monitorját. A technológia hátulütője, hogy egyelőre csak kisméretű, legfeljebb 7,5 cm átlójú monitoroknál alkalmazható, és csak meghatározott távolságról, 30 centiméterről nézve mutat három dimenziós képet.

2010.04.02 14:44MTI

Az érintőképernyős LCD panelek a méretbeli korlátozások miatt praktikusan csak mobil készülékekben alkalmazhatóak. Alkalmasak három dimenziós játékokhoz, valamint fényképek és videofelvételek megtekintésére.

A 3D tévékészülékek már megjelentek a piacon, igaz, ezeket csak szemüveggel lehet nézni. A japán Sony Corp. és Panasonic Corp., valamint a dél-koreai Samsung Electronics Co. és LG Electronics, cégek már vagy árulják 3D modelljeiket, vagy már bejelentették piaci bemutatását.

A Sharp kisméretű 3D képernyője nem igényel speciális szemüveget a 3D kép észleléséhez, mivel a meghatározott távolságban lévő két szemnek két különböző képet jelenít meg. A képernyő elforgatva és több szögből szemlélve is három dimenziós képet mutat. A képernyő valószínűleg elsőként a Nintendo DSi játékkonzoljában jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

A Sharp nem hozta nyilvánosságra azoknak a cégeknek a neveit, amelyekkel tárgyalásokat folytat a képernyő alkalmazásáról. A képernyő panelek tömeges gyártása a március elsején kezdődött 2010-es japán pénzügyi év első felében veszi kezdetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.