Levélszemét, rosszindulat

Zombiszámítógép-hálózat számoltat fel a Microsoft

Bírósági támogatást kért és kapott a Microsoft ahhoz, hogy felszámoljon egy levélszemetet és rosszindulatú szoftvereket küldözgető botnetet, azaz zombiszámítógép-hálózatot.

2010.02.25 14:16MTI

A virginiai Alexandria város bírósága jóváhagyta a redmondi szoftvercég héten beadott kérelmét, amelyben 277 internetes doménnév letiltására kért engedélyt. A botnet olyan számítógépes hálózatot jelent, amelynek tagjai - megfertőzött számítógépek - a tulajdonos tudta nélkül, távolról érkező parancsoknak engedelmeskednek.

A botnet nagyteljesítményű és mégis névtelenséget biztosító infrastruktúrát nyújt a kéretlen üzenetek küldőinek, akik a távolról vezérelt hálózat segítségével könnyen és gyorsan képesek törvénytelen tevékenységeiket folytatni.

A Microsoft célja, hogy diszkérten, még azelőtt sikerüljön leválasztani egymástól a hálózatban résztvevő gépeket, mielőtt a botnet üzemeltetői ismét helyreállítanák a gépek közötti kapcsolatot.

A bíróság a Microsoft kérelme nyomán arra utasította a doménneveket kezelő amerikai VeriSign vállalatot, hogy ideiglenesen kapcsolja le az internetről a gyanús internetcímeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.