Zombigépekről érkeznek a levelek

Az emailek kilencven százaléka spam

A céges hálózatokba érkezett emailek kilencven és fél százaléka volt kéretlen levél az előző hónapban.

2009.05.28 09:59ictpress

Valamivel több mint öt százalékot emelkedett az előző hónapban a márciusi értékhez képest és meghaladta a kilencven százalékot a spamek aránya a vállalati hálózatokba érkezett levelek között, derül ki a Symantec biztonsági cég jelentéséből. Az internet teljes email forgalmában a kéretlen levelek aránya évek óta nyolcvan és kilencvenöt százalék között van.

A Symantec szerint az összes spam körülbelül ötvennyolc százalékát küldték zombigépekről áprilisban, de számos más módszert is kipróbáltak a hónap során a kéretlen levelek feladói. A nagy szolgáltatók hálózataiba például gyakran azelőtt próbáltak meg, általában kelet-európai email címekről, egyszerre nagy mennyiségben reklámüzeneteket eljuttatni, hogy a szolgáltatók szűrőprogramjai felfedezték volna a levelek áradatát.

A számítógépes bűnözők több közösségi oldalon, így a Twitter-en vagy a Facebook-on is megpróbáltak, különféle adathalász módszerekkel hozzáférni a felhasználók azonosítóihoz. Ezek az adatok azért számítanak különösen értékesnek a spammerek számára, mert a segítségükkel olyan kéretlen leveleket tudnak küldeni, melyek címzettje azt hiszi, egy barátja szólítja fel valamilyen termék megvásárlására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.