Bulletproof (golyóálló) hoszting

700 dollárért kínálják a spam-szervert

Kínában 700 dollárért lehet olyan szerverhez jutni, amivel annyi spamet küldhet szét a tulajdonos, amennyit csak akar.

2009.05.13 08:13ictpress

A szolgáltatást bulletproof (golyóálló) hosztingnak hívják, és a spam és kiberbűnözés ellen küzdő szervezeteknek egyre nagyobb problémát okoz. A bűnözők nem csak szerver hosztingra, hanem domain-címek regisztrálására is használják a szolgáltatást, és ezekről a címekről küldik szét kéretlen üzeneteiket, vagy indítják online támadásaikat. Az Alabama-i Egyetem kutatói 22 300 domaint követtek le, melyek mindegyike gyógyszerészeti spameket küldözgetett, és csupán hat bulletproof szerveren hosztolták őket, Kínában.

A szerverek 700 dolláros áránál még olcsóbb a teljesen anonim domain-címekhez jutni, ezek 100 dollárba kerülnek. Annyira népszerű már a szolgáltatás, hogy az orosz kiberbűnözők is a kínai szervereket használják. A szolgáltatók tisztában vannak vele, hogy mire használják szolgáltatásukat. Egyikük, a Tecom, ezt írja a szolgáltatásról: "általában a webhoszting szolgáltatók néhány napon belül lekapcsolják a szerveredet, ha feltűnik nekik, hogy gyanúsan sok emailt küldesz ki, vagy sok embert irányítasz át az oldaladra.

A Bullet-Proof Web Hosting segít is ebben, és nem kell többet aggódnod a spam vádak miatt". Ugyanakkor a cég kijelenti a szolgáltatásról, hogy nem lehet szerencsejátékra, vagy pornográf tartalmak hosztolására használni. A kínai Közbiztonsági Minisztérium már a 90-es évek közepe óta üldözi az ilyen oldalakat, írta meg a Yahoo! News. A spamet és rosszindulatú szoftvereket terjesztő oldalakkal a probléma, hogy normális esetben a biztonsági cégek értesítik a szolgáltatót, aki utána az érintett oldalt eltávolítja.

A bulletproof szolgáltatók ezzel szemben nem foglalkoznak az ilyen kérésekkel. Ez egy szürke-zónának számít, ahol nemzetközi együttműködés nélkül nem lehet eredményeket elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.