14,6 Megabit/szekundum - átlagos

Nagyon repeszt: Dél-Korea és Japán vezeti az internet "sebességversenyét"

Dél-Korea, Hongkong és Japán vezeti a világ nagysebességű internet-kapcsolati ranglistáját - derül ki a legfrissebb felmérésből.

2010.02.02 19:29MTI

Dél-Korea az átlagos 14,6 Megabit/szekundumos (Mbps) adatátviteli sebességgel került az első helyre, továbbá a leggyorsabb internetkapcsolattal - átlagosan 15 Mbps feletti adatátviteli sebességgel - rendelkező tíz ázsiai városból is hat ebben az országban található. Japánban átlagosan 7,9 Mbps-os, Hongkongban pedig átlagosan 7,6 Mbps-ot ér el az átlagos adatátviteli sebesség - derül ki az amerikai központú Akamai Technologies beszámolójából.

A leggyorsabbak tízes listájában Románia után sorrendben Svédország, Írország, Hollandia, Svájc, Dánia és Csehország szerepel. Az Egyesült Államok 3,9 Mbps-os netes átlagsebességével a 18. helyre került, magyarországi adatokat nem említ a jelentés. Dél-Koreában az internetkapcsolatok 74 százaléka haladja meg az 5 Mbps-ot, míg ez az arány Japánban 60 százalék, Hongkongban pedig 46 százalék.

Az adatátviteli kapcsolatok sebességének növelésére az interneten keresztül továbbítandó nagyfelbontású (HD) videók miatt egyre nagyobb az igény. Jelenleg a világon a netezők 19 százaléka 5-20 Mbps közötti sebességgel kapcsolódnak a világhálóhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.