EMS-ben szenved a felperes

Dögöljön meg a szomszéd Wi-Fije is: ingyen adta, mégis a bíróságra ment

Míg egyesek örülnek a szomszéd ingyen Wi-Fi-jének, mások egyenesen gyűlölik azt.

2010.01.16 15:17ictpress

A Wi-Fi, vagyis a hotspot-alapú vezeték nélküli adatátvitel nem ismer határokat és bizony a falakon is simán áthatol. Ennek köszönhetően fordulhat elő, hogy amennyiben a szomszédunk nem védi le a Wi-Fi-jét, mi akár ingyen is szörfölhetünk a neten a segítségével. Az alábbi kis történetben a szomszéd Wi-Fi-je azonban nem örömöt, hanem csak és kizárólag bosszúságot okozott.

Történt ugyanis, hogy Santa Fe-ben egy bizonyos Arthur Firstenberg új szomszédot kapott, amivel önmagában véve nem is lett volna semmi probléma, azonban az új lakó Wi-Fi-t is hozott magával. Firstenberg pedig történetesen EMS-ben, vagyis elektromágneses túlérzékenységben szenved, és elmondása szerint a szomszéd Wi-Fi-je néhány nap alatt beteggé tetté.

A dolgok odáig fajultak, hogy a sértett fél a bíróságon beperelte szomszédját annak Wi-Fi routere miatt, illetve azért, mert kérése ellenére szomszédja még éjszaka sem volt hajlandó kikapcsolni a folyamatosan sugárzó mobiltelefonját.

A felperes elmondta, hogy szállodába még ideiglenesen sem tud költözni, mert a hotelekben mostanság már szinte mindenhol van vezeték nélküli internet, így most arra kényszerül, hogy az utcán, a kocsijában aludjon. Az 59 esztendős Firstenberg egyébként helyi szinten már jó ideje az új mobil adótornyok építésének és a Wi-Fi térnyerésének egyik legfőbb ellenzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.