A U2 frontembere odamond

Bono: az internetszolgáltatóké lett a zenészek pénze

A U2 frontembere a New York Times oldalain fejtette ki igen csak radikális véleményét.

2010.01.09 14:51ictpress

A rock sztár szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy az internet szolgáltató cégek napjaink "fordított Robin Hood"-jai, akik vígan lenyelik azt a profitot, melyet az online kalózkodás miatt a zeneipar folyamatosan elveszít. Bono nem csak a tüneteket vázolja fel, hanem egyben gyógyírt is próbál keresni a problémára.

A zenész úgy vélekedik, hogy ahogy az Egyesült Államokban manapság már hatékony fegyverekkel lehet harcolni az online gyermek pornográfia ellen, úgy a digitális tartalmak jogszerű használatát is meg lehetne védeni hasonló eszközök bevetésével.

Említést tesz továbbá arról, hogy ha Kínában hatósági eszközökkel remekül lehet monitorozni és blokkolni bizonyos tartalmakat, úgy a világ egyéb részein ugyanezt meg lehetne tenni a jogvédett tartalmak védelme érdekében is.

Bono a New York Times hasábjain a filmes iparágat is figyelmeztette, hogy a fájlmegosztó szolgáltatások kapcsán ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, melyekbe a zeneipar a közelmúltban többször is belefutott.

A zenész szerint az internet kapcsolatok sávszélessége szépen lassan az egekbe szökik, ami pedig azt eredményezheti, hogy hamarosan akár már 24 másodperc alatt le lehet majd tölteni a népszerű "24" TV-filmsorozat egy teljes évadának illegális kópiáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.