Több százezer kalózlemez

300 ezer darab kalózlemezt semmisítettek meg

Mintegy 300 ezer darab, a közelmúltban lefoglalt kalózlemezt semmisítettek meg a kambodzsai hatóságok a fővárosban, Phnom Penh-ben. A megsemmisítésre kalózkodás elleni figyelemfelhívó akcióként került sor.

2010.01.08 18:48HENT

A Phnom Penh Post híroldalának beszámolója szerint mintegy 300 ezer darab, a fővárosi árusoktól lefoglalt hamis CD, Video CD és DVD lemezt semmisítettek meg a napokban a kambodzsai hatóságok. A lemezek zömmel helyi zenei albumok és filmek illegális másolatai voltak. A nyilvános akciót a hatóságok figyelemfelhívó lépésnek szánták.

A helyi kulturális minisztérium közlése szerint ez a negyedik alkalom, hogy nyilvános megsemmisítés céljából foglalnak le nagy mennyiségű kalózlemezt Phnom Penh-ben. Az akciót a tervek szerint hamarosan kiterjesztik az ország többi részére is. A minisztérium államtitkár-helyettese hozzátette, 2008-ban még alig 100 ezer darab kalózlemez került megsemmisítésre, de a tavalyi évben a belügyminisztériummal való együttműködés keretében jelentősen növelték a razziák számát, így a lefoglalt és megsemmisített hamis lemezek száma is megemelkedett.
A zene és filmkalózkodás meglehetősen nagyarányú az ázsiai országban.

Számtalan kereskedő üzletel 1 és 2 dollár közötti áron kínált külföldi és belföldi zenék, filmek kalózverzióival. A helyi jogszabályok szerint a kalózlemezek értékesítőire börtönbüntetés nem, csak pénzbírság szabható ki. Ennek összege lemezenként mintegy 7500 riel, ami kevesebb, mint 2 amerikai dollár...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.