Adattároló platformot vált az operációs rendszer

DVD-ről pendrive-ra kerül az új Windows

A Microsoft legújabb operációs rendszere, az októberben érkezett Windows 7 számos különböző verzióban kapható, ezeknek azonban egytől egyig közös vonása, hogy a díszes dobozban egy DVD-n található meg maga a telepítőkészlet.

2009.12.16 13:16ictpress

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy manapság, amikor már a sok-sok GB kapacitású és villámgyors pendrive-ok ára a pincében van, miért nem kapható a Windows ilyen adattárolón is? Pláne akkor, amikor ma már sok számítógépben (például netbookok) nincs is optikai meghajtó. A Microsoft egyébként korábban fontolgatta, hogy ilyen verzióban is ki fogja adni a szoftvert, a döntéshozók azonban végülis elvetették ezt az egyébként abszolút életképes ötletet.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy a kínai kalózok már elkészítették és piacra is dobták a Windows 7 USB kulcson elérhető és természetesen hamis kiadását, most pedig a Microsoft is előrelépett az üggyel kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy a redmondi székhelyű mamutcég elkészítette azt a néhány MB-os kis alkalmazást, melynek segítségével rendkívül könnyen adattároló platformot válthat a Windows 7.

A Microsoft weboldaláról teljesen ingyen és bérmentve letölthető, nyílt forráskódú Windows 7 USB/DVD tool nem tesz mást, mint egy bootolható USB sticket készít az eredeti Windows 7 DVD-ből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.