Igazak a pletykák: érkezik

Márciusban már lesz új Windows - az okostelefonokra

A világ legnagyobb szoftvercégének munkatársai megerősítették azon korábbi pletykákat, mely szerint a jövő év elején érkezik a legújabb Microsoft operációs rendszer.

2009.11.21 13:28ma.hu - Fotó: gizmodo.com

Ez az újdonság nem az asztali számítógépekre, hanem az okostelefonok piacára készül: a Windows Mobile 7 a jövő év első negyedévében, egész konkrétan a márciusi Microsoft MIX 2010 konferencián fog bemutatkozni.

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy a bejelentéssel egy időben, tehát már jövő márciusban elérhetők lesznek az első Windows Mobile 7 szoftveres készülékek.

Ezek a mobilok minden valószínűség szerint csak pár hónappal később bukkannak majd fel a kereskedések polcain.

A Microsoft ezzel párhuzamosan kiadta az Office 2010 irodai szoftvercsomag nyilvános próbaverzióját, mely személyi számítógépekre és mobilokra egyaránt elérhető, utóbbiakra a vadonatúj Windows Marketplace-ről.

Emlékezetes, hogy a Microsoft a múlt hónapban kezdte meg a számítógépekre szánt Windows 7, illetve az okostelefonos Windows Mobile 6.5 forgalmazását.

Minden jel arra mutat tehát, hogy a revolúció helyett csak csendes evolúciót hozó Windows Mobile 6.5 nem lesz hosszú életű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.