A skandináv tudósok nyogodtan telefonálnak

No para: a mobil nem okoz rákot

Megérkezett a legfrissebb mobiltelefon sugárzási tanulmány.

2009.12.13 13:54ictpress

Ahogy azt már megszokhattuk, mostanság szinte nem telik el hónap a nélkül, hogy valamely gyártó, vagy kutatóintézet ne publikálna valamilyen, a mobiltelefon használatnak az emberi egészségre gyakorolt különböző hatásaival kapcsolatos esszét. Nos, kérem szépen a legfrissebb ilyen jelentés szerint nincs okunk aggodalomra! Ezúttal skandináv szakértők fejtik ki véleményüket a témával kapcsolatban, ráadásul egy igen neves szaklapban, melyet a "National Cancer Institute" ad ki.

A vizsgálat készítői ebben részletesen kifejtik, hogy az általuk vizsgált északi népcsoportok körében semmilyen egészségkárosító hatás sem mutatható ki a mobiltelefon használat kapcsán. Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban 20 és 79 év közötti tesztalanyokat vetettek vizsgálatok alá, és nem csak napjaink adatait, hanem a hetvenes évek közepétől kezdődően egészen a közelmúltig rögzített feljegyzéseket is megvizsgálták.

A több mint 30 éves vizsgálati periódusban 60 ezer páciensnél regisztráltak agytumort, és a mobiltelefonoknak a kilencvenes évek közepén kezdődött elterjedése a kutatók szerint gyakorlatilag semmilyen hatást sem gyakorolt az agydaganat előfordulási gyakoriságára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.