Videojátékkal oktatás

Lövöldözős videojátékkal a tinik tudományos ismereteiért

Az "Immune Attack" (Immuntámadás) névre keresztelt videojátékban a játékosok az immunrendszer sejtjeit és fehérjéit irányítva mentenek meg egy fertőzésben szenvedő beteget, miközben jobban megértik a molekuláris- és sejtbiológiát - derült ki egy új tanulmányból.

2009.12.11 09:09medipress.hu

A 25 mikron átmérőjű Microbot Explorert irányítva utazhatunk a véráramban és a kötőszövetekben, a nanométeres tartományban kapcsolatba léphetünk a receptorokkal, hormonokkal és lipidekkel, amelyeket a tudósok által használt modellekhez hasonlóan sematikusan ábrázoltak. Az olyan események, mint például a fehérvérsejtek érfalakhoz történő tapadása a természetben előforduló folyamatokat utánozzák. A játékot Dr. Melanie A. Stegman és Michelle L. Fox, az Amerikai Tudósok Szövetsége Tanulási Technológiák Programjának munkatársai fejlesztették ki és a tanárok bevonásával 180 hetedik osztályos tanulón próbálták ki.

„Az ’Immune Attack’-ot arra is felhasználtuk, hogy arra biztassuk a középiskolás informatikaoktatást, hogy ennek alapján új, saját videojátékot fejlesszenek ki” – mondta el Stegman.

A játék ingyenesen letölthető a www.immuneattack.org honlapról, újabb verziója 2010 elején jelenik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.