Egyszerűbbé teszik a felhasználók életét

Google Dashboard, avagy minden egy helyen

A Google ezzel az új fejlesztésével a felhasználók életét szeretné egy kicsit egyszerűbbé tenni.

2009.11.07 16:45ictpress

A Google az elmúlt években számtalan hasznos és persze kevésbé hasznos újdonságokkal lepte meg az internetezőket. Ezeket a mára már egyre nehezebben áttekinthető és menedzselhető megoldásokat hivatott összegereblyézni és átláthatóvá tenni a most debütált Google Dashboard. A rendszer használatához először is be kell jelentkezni a Google fiókunkba. Ezt követően pedig a beállítások között meg kell keresni a Dashboard bejegyzést, és rákattintani a mellette lévő "View data stored with this account" linkre.

A maximális biztonság kedvéért ekkor még egyszer bekéri a jelszónkat a Google, de ezt követően már a Google Dashboard figyel ránk a monitorunkról. A meglehetősen puritán felületeten egyetlen centralizált helyen tekinthetjük át alapadatainkat, kapcsolatainkat, dokumentumainkat, levelezésünket, korábbi beszélgetéseinket, Picasa fényképeinket, vagy éppen YouTube videóinkat.

A rengeteg információt természetesen nem csak megtekinteni lehet, hanem adott esetben akár szerkeszteni is, így például átállíthatjuk, hogy a rendszer mentse-e a chat üzeneteinket, vagy sem, vagy például megoszthatjuk ismerőseinkkel az arra érdemesnek talált dokumentumokat. Mindenképpen érdemes kipróbálni, Google fanatikusoknak pedig egyenesen kötelező!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.