A finn kormány kötelezné a szolgáltatókat

Minden finn jogosult lesz a szélessávú internet kapcsolatra

A finn kormány törvényjavaslata arra kötelezné a szolgáltatókat, hogy az északi ország összes állampolgárnak tegyék lehetővé az előfizetést a minimum egy megabites internet kapcsolatra.

2009.10.18 14:25ictpress

A finn kormány egy olyan törvényen dolgozik, amely arra kötelezné a szolgáltatókat az északi ország összes állampolgárnak tegyék lehetővé az előfizetést a minimum egy megabites internet kapcsolatra. Ha elfogadják a javaslatot az Finnország lehet az első állam a világon, ahol, a törvény garantálja a szélessávú internet hozzáféréshez való jogot.

A törvényjavaslat célja, hogy az ország gyéren lakott területein is elérhetővé tegyék, a nagy sebességű internet kapcsolatokat."A modern társadalmakban nem lehet internet nélkül élni. A vízhez és az elektromos áramhoz hasonlóan minden állampolgárnak szüksége van internet kapcsolatra, ezért akarjuk alanyi joggá tenni az előfizetés lehetőségét"- mondta el Laura Vikkonen a finn közlekedési és kommunikációs minisztérium szóvivője a Telegraph-nak.

Finnországban már most is kimagaslóan nagy az internet előfizetéssel rendelkezők száma; a finn állampolgárok kilencvenöt százalékának van hozzáférése. Az északi állam kormánya ráadásul száz megabites sebességű internet elérést lehetővé tevő, az egész országot lefedő hálózat kiépítését tervezi 2015-ig, ami után elképzelhető, hogy megnövelik majd az internet kapcsolatok minimális sebességet is, amire egy finn állampolgárnak a törvény szerint elő kell tudnia fizetnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.