2013-ban több mint négyszázmillió darab

Az okostelefonok leterhelik a mobilhálózatokat?

A vártnál nagyobb mértékben terhelik le az okostelefonok a szolgáltatók hálózatait, derül ki egy tanulmányból.

2009.10.14 17:32ictpress

Bár az okostelefonok adatforgalma kisebb, mint a szintén a mobilhálózatokon keresztül az internetre kapcsolódó laptopok által generált forgalom, a vártnál nagyobb mértékben terhelik le a szolgáltatók hálózatait, derül ki az Airvana nevű cég tanulmányából.

Ennek oka az Airvana szerint az, hogy az okostelefonok ugyanakkora mennyiségű adat továbbításához nyolcszor akkora mértékben veszik igénybe a hálózatok erőforrásait, mint a laptopok, írja a Reuters.

Az iSuppli piackutató cég szerint az okostelefonok eladása néhány éven belül meg fog duplázódni, és míg jelenleg körülbelül kétszázmillió ilyen készüléket értékesítenek évente világszerte, 2013-ban már több mint négyszázmilliót fognak eladni belőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.