Otthoni és üzleti megoldások

A jövőre vonatkozó fejlesztési megoldásokat mutatott be az Alcatel-Lucent

Első alkalommal tartotta meg Innovation Day nevű rendezvényét 2009. október 7-én az Alcatel-Lucent Magyarország Kft. A vállalat termékeinek, megoldásainak és újdonságainak seregszemléjén mintegy 150 informatikai és távközlési szakember vett részt.

2009.10.14 12:13ma.hu

A rendezvényen olyan megoldásokat mutattak be, amelyeket az otthoni és az üzleti felhasználók várható jövőbeni igényei alapján fejlesztettek a mobil és vezetékes hang-, videó és adatkommunikáció, az energiafelhasználás, továbbá a digitális otthonok és irodák területén.

Otthoni felhasználók: videóadat-robbanás
Az Alcatel-Lucent felmérése szerint a 2008-as adatforgalom mértéke ötszörösére fog nőni 2013-ra, 2010 után pedig ennek 2/3 részét videók továbbítása fogja jelenteni. Hasonlóan dinamikus növekedést vár a vállalat a mobil adatkommunikáció terén: a multimédiás alkalmazásoknak köszönhetően a mobil szélessávon történő adatforgalom évente megkétszereződik. Az Alcatel-Lucent harmadik generációs, teljesen IP-alapú Service Routing megoldásaival a szolgáltatók képesek ellátni a növekvő sávszélesség-igényeket, javítani a felhasználói élményt, egyúttal olyan szolgáltatásokat is sikerrel alkalmazni, mint a videó-telefon, az interaktív játékok és a mobil televízió.

Digitális élet: állandó online kapcsolat
Manapság a felhasználók egyre nagyobb százaléka használja az élet mind több területén a digitális eszközöket, amelyek a kommunikáció és a tartalmak igénybevétele mellett már a háztartások felügyeletét, az utazások jobb, hatékonyabb tervezését, a bevásárlások elvégzését és a szórakozást is lehetővé teszik. A felhasználók legfontosabb elvárása, hogy a digitális otthon eszközeihez és a rajtuk tárolt tartalmakhoz – legyen szó levelezésről, munkáról, filmről, vagy játékról - bárhonnan, bármikor hozzáférjenek, illetve a különböző eszközökön tárolt tartalmak aktualizáltak és egymással szinkronizáltak legyenek.

Az Alcatel-Lucent Digital Life menedzselési megoldásai az ügyfél számára könnyebb és gyorsabb hozzáférést, a szolgáltatók ügyfélszolgálatai és rendszergazdái számára pedig 360°-os, valós idejű felügyeletet, illetve irányítást biztosítanak a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok és szolgáltatások teljes spektrumán.

Az alkalmazásfejlesztés támogatása és a „high-leverage” hálózatok
Az alkalmazásfejlesztés támogatása (application enablement) olyan ágazati jövőkép és hálózati filozófia, amely a hálózatüzemeltetők meglévő képességeit a web gyorsaságával és innovációival ötvözve biztosítja a végfelhasználóknak és a vállalatoknak azt, amire szükségük van: a gazdagabb és megbízhatóbb webes élményt. Az Alcatel-Lucent az alkalmazásfejlesztés támogatásának filozófiáját állítja stratégiája középpontjába, így lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy hálózati képességeiket szabályozott és ellenőrzött formában hasznosítva új értéket teremtsenek, támogassák az új üzleti modelleket és jobb beruházásmegtérülést érjenek el.

Az alkalmazásfejlesztés támogatásának előnyei
Az alkalmazásfejlesztés támogatásával a hálózatüzemeltetők részesedhetnek az webalapú szolgáltatásokból származó új árbevételből, ami hálózatuk fejlesztésére ösztönzi őket. Jelenleg a hálózatüzemeltetők viselik a hálózati sávszélesség biztosításának működési költségét, ugyanakkor semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesülnek a hálózaton futó forgalom után. Ez fenntarthatatlan modell. Ha a hálózatüzemeltetők szabályozott és ellenőrzött formában hozzáférhetővé teszik hálózati képességeiket a belső és külső alkalmazás- és tartalomszolgáltatók számára, a végfelhasználók vonzóbb és megbízhatóbb szolgáltatásokat élvezhetnek, a külső alkalmazás- és tartalomfejlesztők pedig gazdásági ösztönzést kapnak arra nézve, hogy megosszák szolgáltatási árbevételük egy részét a hálózatüzemeltetőkkel.

Az Alcatel-Lucent világgazdasági válságról végzett piackutatásai megállapították, hogy az otthoni felhasználók a szélessávot tartják a legfontosabb, recesszió idején is megtartásra érdemes hálózati szolgáltatásnak. Az, hogy a felhasználók nem kezelik felesleges kiadásként a szélessávú szolgáltatásokat, jó ok arra, hogy az iparág szereplői is folytassák befektetéseiket.

A „high leverage” hálózat
Az alkalmazásfejlesztés támogatásának filozófiájában kulcsszerepet játszanak a „high leverage” hálózatok. Ilyen hálózat birtokában az üzemeltető egyszerre tarthatja alacsony szinten az adatátviteli költséget és nyújthat magas hozzáadott képviselő szolgáltatásokat. A „high leverage” hálózat a nagy teljesítményű hálózaton túllépve, annál fejlettebb szemléletet képvisel. Mivel minden „high leverage” hálózat egyedi, az üzemeltetőknek megbízható partnerre van szükségük ahhoz, hogy az idő előrehaladtával, a szolgáltatási követelményekhez és a stratégiai jellegű üzleti igényekhez igazodva fejleszteni tudják hálózatukat.

A kipróbált tanácsadási, integrációs és menedzselt szolgáltatási divíziókkal rendelkező Alcatel-Lucent támogatja ügyfelei speciális igényeit – legyen szó kisebb felmérési feladatról vagy nagyobb szabású hálózatátalakításról. Az Alcatel-Lucent tovább erősíti partnerkapcsolatát a Deutsche Telekom Csoporttal Az Alcatel-Lucent új optikai átviteli szerződést írt alá a Deutsche Telekom ausztriai, csehországi, lengyelországi és szlovákiai leányvállalataival.

Az Alcatel-Lucent zökkenőmentes hálózatátalakítást biztosító optikai átviteli megoldásával a leányvállalatok jobban tudják kezelni a sávszélességgel kapcsolatos igények növekedését, és fokozhatják hatékonyságukat a vezetékes és mobil adatszolgáltatások, köztük a mobil Internet, a video- és multimédia-alkalmazások, a nagy sebességű internet és a Triple Play szolgáltatások nyújtása terén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.