Mi megy a mobilon?

Év végére már 54 millióan néznek mobiltévét

2013-ra a mobiltévét okostelefonokon használók száma elérheti a 300 millió főt, egy friss tanulmány szerint.

2009.10.11 17:07ictpress

Az In-Stat és a kaliforniai chipgyártó Telegent Systems által vezetett vizsgálatból kiderült, hogy a megkérdezetteknek több mint a fele legalább háromszor néz hetente tévét a mobilján, és 20 százalékuk ezt minden nap teszi.

Bizonyos helyeken ez az arány elérte a 40 százalékot. A sport és hírműsorok népszerűek a mobiltévézők körében, de a legtöbb felhasználó a vegyes műsorkínálatot kedveli, írta meg a Telegraph.

A tanulmány szerint a nézők leginkább utazás közben, otthon, és a munkahelyi szünetekben használják a szolgáltatást. Frank Dickson, az In-Stat alelnöke szerint a technológiát a fogyaszói igények alapján vezették be.

"Az infrastruktúra készen állt, nincsenek új szabványok, és a szolgáltatás ingyenes, ez egy erős kombináció" - nyilatkozta az alelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.