Rontja a mobil a diákok teljesítő-képességét

Az órák alatt is mobiloznak a diákok

Egy felmérés során a megkérdezett francia fiatalok többsége azt mondta, hogy fel szokta venni a mobiltelefonját az órák alatt az iskolában.

2009.10.06 12:48ictpress

Egy felmérés során a megkérdezett francia diákok többsége azt mondta, hogy ha keresik, fel szokta venni a mobiltelefonját az órákon, közel a felük pedig úgy nyilatkozott, hogy más dolgokra is használja a mobilját az iskolában az órák alatt.

A vizsgálat során hét diák vallotta be a kérdezőbiztosoknak, hogy titokban filmezte a tanárait a telefonjával, a megkérdezet diákok ötöde pedig azt mondta, hogy kobozták már el a készülékét az iskolában a tanárai.

A felmérésben részt vevő ötszáz 12 és 17 év közötti diák 73 százaléka rendelkezett saját mobiltelefonnal. Bár Franciaországban nem tiltották be a mobil készülékeket az iskolákban, a tanárok elvehetik a telefonokat azoktól a diákoktól, akik zavarják az órájukat, írja az AFP.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.