Megint egy minilaptop

Újabb versenytárs készül az Asus EEE-nek

Lassan az előtt ráununk a mini laptopkra, mielőtt egyáltalán megérkeznének. Az OLPC bukdácsol, az Asus EEE lassacskán hozzánk is megérkezik, a Cloudbook szimpatikusnak ígérkezik, de mielőtt még döntenénk (ha úgy áll a dolog), várjuk meg a Dreambookot is.

2008.02.14 15:35ma.hu

Újabb kihívója akad az OLPC-nek, illetve az Európában is forgalmazni kívánt Asus EEE-nek: az általunk is emlegetett Cloudbook után jelentkezik a Dreambook nevű kis gép is.

A laptopocska 499 dollárba kerül, ezért hét hüvelykes kijelzőt, 1 GHz-s VIA C7M processzort, 512 MB RAMot, és 30 GB tárolókapacitást kínál - erőműnek nem sok, de noteszgépként megállja a helyét. Külön erősségét a kiegészítői jelenthetik - ezekről azonban egyelőre nincs sok hír.

Operáciuós rendszerként elérhető lesz hozzá a méltán népszerű Ubuntu Linux, de akár Windows XP-vel vagy (uram bocsá') Vistával is kapható lesz. Majd valamikor, ha.

Külföldön már elérhető, itthoni forgalmazásáról még nincsenek hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.