Jövőre széles körben is terjed majd

Negyedik generációs hívást hajtott végre a Nokia-Siemens

A Nokia Siemens bejelentette, hogy a világon elsőként végrehajtott egy hívást a negyedik generációs LTE technológia segítségével.

2009.09.21 13:44ictpress

A világon először Ulmban, a Nokia Siemens kutatóintézetében telefonáltak a negyedik generációs LTE technológia felhasználásával.

A hívással egy, a jövőben kereskedelmi forgalomba kerülő állomást tesztelt a telekommunikációs eszközöket gyártó cég, és a szabványnak megfelelő szoftvereket használt.

"A kísérlet bizonyította, hogy jó irányba haladunk. A Nokia Siemens elsőként szeretné nagy mennyiségben értékesíteni a technológia felhasználásával készült eszközöket"- mondta el Marc Rouanne a finn-német vegyesvállalat egyik vezetője a Reutersnek.

Az LTE negyedik generációs mobil adatátviteli szabvány bevezetésétől a telekommunikációs eszközök piacának az újbóli fellendülését várják a gyártók, akiket rendkívül érzékenyen érintett a szolgáltatók beruházásainak a csökkenése.

Az új hálózati technológia a nagy felbontású videók továbbítására, és más nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások elindítására is alkalmas.

Bár az első LTE technológiát használó hálózati eszközöket nem a Nokia Siemens fogja értékesíteni Ruanne szerint a cég akár nyolcvan szolgáltatóval is megállapodást köthet majd világszerte a hálózataik fejlesztéséről.

Az első LTE technológián alapuló szolgáltatások már idén megjelenhetnek, a technológia használata azonban csak a jövő év során fog elterjedni széles körben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.