A piac is lemondott a HD DVD-ről

Utolsó perceit éli a HD DVD: a piac is temeti

A kéklézeres formátumháború tényleg a végéhez közelít: a filmipar után a piac is kivonul a HD DVD mögül: a kölcsönzők felhagytak a támogatásával. A Microsoft még ott van mögötte, de úgy tűnik, ez most már kevés lesz.

2008.02.12 20:00ma.hu

A Warner Brothers kivonulásával a HD DVD mögül eldőlni tűnt a legújabb, idegőrlően soká húzódó formátumháború: nyert a Blu-ray, (ezzel talán a Sony is feljebb tudja nyomni a PS3 eladásait), a HD DVD nem lesz képes megmaradni a piacon (függetlenül attól, hogy a Microsoft lelkesen támogatná - ha minden igaz, voltak már más hírek is).

Most pedig a kölcsönzőpiac is reagált - a tény már biztos, már csak a hivatalos fegyverletétel időpontja kérdéses. Első fecskeként a Netflix nevű DVD-kölcsönző jelentette be, hogy a továbbiakban nem foglalkozik HD DVD-vel. Blu-rayt szállít, akinek HD DVD lejátszója van, ezentúl be kell érje hagyományos DVD-kkel. A Blockbuster nevű cég nyár óta üzleteiben csak Blu-rayt árul, de megengedőbb a vesztesekkel szemben: interneten még lehet nála a konkurens formátumot is rendelni (amíg a készlet tart...).

Sőt: a legnagyobb amerikai üzletlánc, a Best Buy is közölte, hogy a továbbiakban vásárlóinak nem ajánlja a HD-DVD-t. Raktáron még lesz ilyen, de ajánlani nem fogják senkinek.

Már csak az lehet kérdéses, a Microsoft mire megy az Xbox 360-hoz kínált HD DVD lejátszóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.