A legnagyobb filmek kapnának helyet a kínálatban

Ez már igen! Online videótékával csábítana a YouTube!

A legnagyobb stúdiók filmjeit is megnézhetjük majd a videomegosztó oldalon, ha fizetünk érte.

2009.09.03 10:45ictpress

Internetes videotéka indítását tervezi a Youtube.

A video megosztó oldal képviselői többek közt a Time Warner, a Lions Gate Entertainment és a Sony Pictures vezetőivel folytatnak tárgyalásokat a Youtube filmkínálatának a bővítésértől.

A honlapon valószínűleg a stúdiók új és régebbi filmjeit is meg lehet majd nézni bérleti díj ellenében.

"A filmstúdiókkal együttműködve szeretnénk növelni az oldalon elérhető videók számát és változatosabbá tenni a kínálatunkat" - nyilatkozta Chris Dale a vállalat szóvivője a tárgyalásokról.

A Youtube videóinak a nagy részét idáig a felhasználók töltötték fel az oldalra, a hirdetőknek azonban csak egy viszonylag kis része látja szívesen a reklámjait, a felhasználók amatőr videói mellett.

A Youtube tulajdonosát a Google-t üzleti elemzők régóta kritizálják azért, mert a honlap üzemeltetésének a költsége meghaladja a reklámbevételeit, egy téka elindítása viszont jelentősen növelhetné a honlap bevételeit, írja a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.