A rendszer lecserélése számos előnnyel járhat

Linuxos mobilokat készít a Nokia

Linux alapú operációs rendszert használó okostelefonok piacra dobását tervezi a finn mobilgyártó.

2009.08.26 18:54ictpress

A Nokia idáig csak a tablet készülékeiben használta a Maemo operációs rendszert, a céget jól ismerő források szerint azonban a jövő héten a finn gyártó egy, a Linux alapú rendszert használó okostelefont fog bemutatni Stuttgartban egy konferencián. Több elemző is azt állítja, hogy a jövőben a Nokia a legdrágább készülékeinek a jelentős részében a Maemo rendszert fogja használni, és egyre kisebb szerepet szán majd a Symbian operációs rendszernek az okostelefonjaiban.

A részben a Nokia által fejlesztett Symbian operációs rendszer jelenleg az összes okostelefon körülbelül a felében található meg, a rendszer lecserélése azonban számos előnnyel járhat a finn gyártó számára. "A Maemo sokkal rugalmasabb, mint a Symbian és jobb megoldást jelent a legfejlettebb felhasználói felülettel és kijelzővel rendelkező eszközök számára"- mondta el az operációs rendszerről a Reuters-nek Tero Kuittinen az MKM Partners elemzője.

A legdrágább telefonok piacának a visszahódítása nem csak azért fontos a Nokia számára, mert a részesedése visszaesett ezen a piacon, hanem azért is, mert az okostelefonjainak az árát többi mobilgyártónál nagyobb mértékben kellett csökkentenie. Egy új, rugalmasabb operációs rendszer bevezetése sokat segíthet a Nokiának a részesedésének a visszaszerzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.