Leszoktató táborba viszik őket!

Verik a kínai netfüggő gyerekeket - volt, aki bele is halt

Egy 14 éves fiút kritikus állapotban, veseleállással szállítottak kórházba, miután egy délnyugat-kínai internetes leszoktató táborban összeverték, számolt be az állami média.

2009.08.20 17:35ma.hu

A 14 éves Pu Liang-ot súlyos veseelégtelenséggel szállították kórházba a táborból, ahol a tábor vezetője és más diákok többször is megverték - közölte az áldozat hozzátartozója.

Az incidenst követően a be nem jegyzett tábort bezárták, a "pácienseket" pedig hazaküldték. Pu családja 715 dollárnak (kb. 140 ezer forintnak) megfelelő összeget fizetett a "gyógyításért", írja az AFP.

Augusztus elején tizenhárom embert tartóztattak le a kínai hatóságok a Qihang Megváltás rehabilitációs táborban. Az internetfüggők kezelését vállaló tábor dolgozói agyonverték az egyik páciensüket, egy tizenöt éves fiút.

Miután a kínai lapok beszámoltak az esetről, az összes, a táborban kezelt tizenéves hazautazott, a rendőrség pedig megkezdte a tinédzser megölésével gyanúsítható személyek letartóztatását.

A kínai hatóságok szerint a tábor tulajdonosainak nem volt engedélye az internetfüggésről leszoktató kezelések megtartására. Bár Kínában több internetfüggőket kezelő állami tábor működik, sok magánvállalkozás is üzemeltet ilyen intézményeket.

Néhány táborban elektrosokk terápiát is alkalmaztak a szenvedélybetegek kezelésére, a múlt hónapban azonban betiltották az eljárást.

A kínai politikusok egy része szerint, az internet és az olyan népszerű szerepjátékok, mint a World of Warcraft eltávolítják a gyermekeket a szüleiktől és jelentősen rontják a fiatalok tanulmányi eredményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.