Eddig csempészték az országba

Most már legális: berobbanhat a kínai piacra az IPhone!

A hírek szerint Kínában most először lehet majd legálisan is hozzáférni az Apple népszerű telefonjához.

2009.08.15 19:31ictpress

Az értesülések szerint az Unicom, Kína második legnagyobb mobilszolgáltatója 1,46 milliárd dollárért 5 millió iPhone-t rendelt a Cupertino-i cégtől.

A fogyasztók akár már a következő hónaptól hozzáférhetnek a készülékekhez, melynek fotói már március óta a boltokban megtekinthetőek. A telefon most először lesz legálisan elérhető a világ legnépesebb államában, ahol egyébként az iPhone-okat gyártják.

A kínaiak már eddig is nagy számban használták az iPhone-t melyet elsősorban csempészés útján került be az országba. A most érkező készülékek az Unicom szolgáltatóhoz lesznek kötve, ami viszonylag új jelenség az ázsiai országban.

Ennek ellenére a cég reményei szerint az 5 millió készülék 5 millió új felhasználót fog jelenteni. A cég alaposan le van maradva az elsőszámú szolgáltató, a China Mobile után, mind az előfizetők számát, mind pedig a profitot nézve.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy az Apple telefonjának mely verziója érkezik az országba, és hogy a Wi-Fi funkció engedélyezve lesz-e. a 8 gigabájtos készülék körülbelül 350 dollárba fog kerülni, míg a 16 gigabájtos kétszer ennyibe.

A kevésbé módos fogyasztók könnyen lehet, hogy továbbra is a becsempészett, feltört készülék mellett teszik majd le a voksukat, melyek 59, illetve 146 dollárba kerülnek, írta meg a CNET.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.