Szükség esetén akár segítséget is hív....

Az internet jó hatással van a szívbetegekre?

Először ültettek drótnélküli internet kapcsolattal felszerelt szívritmus szabályzót egy betegbe Amerikában. Az eszköz folyamatosan tájékoztatja az orvosokat a páciensük állapotáról, és vészhelyzet esetén segítséget hív.

2009.08.11 12:55ictpress

Carol Kasyjanski volt az első beteg az Egyesült Államokban, akinek drótnélküli internet kapcsolattal rendelkező szívritmus szabályzót ültették a testébe. A hatvanegy éves férfi húsz éve él különböző szívritmus szabályzókkal, és azt reméli, hogy az új eszköz megkönnyíti majd az életét. "Először féltem, amikor megtudtam én leszek az első beteg, aki megkapja az új eszközt, de megnyugtat a tudat, hogy az állapotomat folyamatosan figyelik.

Néhány évvel ezelőtt volt egy probléma a szívritmus szabályzómmal, ami egészen addig nem derült ki, amíg el nem ájultam. Most úgy érzem, hogy kaptam egy új esélyt az életre, és még hosszú éveken keresztül itt leszek, és találkozhatok a gyerekeimmel és az unokáimmal"- mondta el Kasyjanski a Reuters-nek. Az internetkapcsolattal felszerelt szívritmus szabályzó folyamatosan tájékoztatja az orvosokat a páciensük állapotáról és azonnal képes segítséget hívni vészhelyzet esetén.

Az eszközt megkapó szívbetegeknek nagy könnyebbséget jelenthet, hogy az operáció után nem kell majd telefonálniuk, ha rosszul érzik magukat, és a rutinvizsgálataik sokkal rövidebb ideig fognak tartani, mert az orvosaik, már azelőtt megkapnak minden fontos információt az állapotukról az interneten keresztül, hogy felkeresnék őket. "A drótnélküli internet kapcsolattal rendelkező eszközöknek egyre nagyobb szerepe lesz az orvoslásban.

Az új szívritmus szabályzó segítségével sokkal nagyobb esélyünk lett arra, hogy a szívritmus zavarokat és más, a betegek életet veszélyeztető rendellenességeket időben felfedezzük. A jövőben nem csak a lassú szívveréssel rendelkező betegek fognak majd internet kapcsolattal rendelkező eszközöket kapni, a technológiával egyszer a vércukorszint, és a vérnyomás is ellenőrizhető lesz. Az orvosok hamarosan a különböző betegségeket megfigyelő rendszereket fognak használni." - nyilatkozta Dr. Steven Greenberg, a St. Francis' Arrhythmia and Pacemaker Center New York-i kórház igazgatója.

Évente hatszázezer új szívritmus szabályzót ültetnek be a sebészek, és több mint három millió ember él együtt ezzel az eszközzel a világon. Dr. Greenberg szerint a drótnélküli technológia elterjedése nagyon sok rutinvizsgálattól fogja megkímélni a szívbetegek orvosait, akik több figyelmet tudnak majd fordítani a pácienseikre a jövőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.