Tudatosabbá váltak az internet használó

Ugyanannyit netezünk, mint tavaly

Ebben az évben nem töltöttek több időt az internet használatával az emberek, mint tavaly, de tudatosabban választottak a honlapok közül.

2009.07.30 09:21ma.hu

A Forrester elemzőcég negyvenezer fő internet használati-szokásait vizsgálta az Egyesült Államokban. A cég éves jelentése szerint idén már nem fordítottak több időt az emberek az internet használatra, mint korábban, és 2009 első két hónapjában, ugyanúgy átlagosan 12 órát neteztek az amerikaiak hetente, mint az előző év hasonló időszakában. A világháló használatára fordított idő mennyisége az előző évig dinamikusan növekedett, és 2004 és 2008 között több mint a duplájára nőtt az Egyesült Államokban.

"Tudatosabbá váltak az internet használók, jelentős részük ma már pontosan tudja, hogy hova szeretne eljutni, amikor bejelentkezik."- olvasható a Forrester jelentésében. A cég szerint annak, hogy viszonylag kevés változás figyelhető meg a világháló használatában, az egyik legfőbb oka az, hogy a netezők felének már legalább tíz éve van internet elérése, és a felhasználók ma már kevésbé fogékonyak az újdonságokra, mint korábban.

A weblapok közül nem túl meglepő módon a közösségi oldalak látogatottsága növekedett a legnagyobb mértékben, és idén 15 százalékkal többen voltak valamelyik ilyen oldal tagjai, mint egy évvel korábban. Az amerikai internetezőknek idáig körülbelül a harmada regisztrált a közösségi oldalakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.