Tweet a Siratófalhoz

Lehet a neten fohászkodni

A Jeruzsálemen kívül tartózkodó hívő zsidók számára egy új módja is akadt, hogy fohászukat elhelyezzék a Siratófalnál, a Twitter közösségi oldal.

2009.07.26 15:57MTI

Az imádságokat, jelen esetben tweeteket kinyomtatják, és elhelyezik a Siratófalban. A három hete indult új szolgáltatást már több mint ezer ember vette igénybe. A szolgáltatás kitalálója nem számított ekkora sikerre. Az utóbbi években a tengerentúli hívőknek lehetőségük volt arra, hogy e-mailen vagy faxon küldjék el fohászaikat, ám a Twitteren eddig erre nem volt lehetőség.

Hobbinak indítottam, és máris annyi üzenetem érkezik, hogy alig bírom egymagam csinálni, ám egyetlen imádságról sem feledkezem meg - közölte Alon Nil, a szolgáltatás elindítója. Nil elmondása szerint akkor döbbent rá a Twitter erejére, amikor az iráni zavargások voltak, és a lakosok megosztották egymással és a világgal az országban zajló eseményekről szóló információkat és képeket.

Mivel végtelen számú felhasználási módja létezik a Twitternek, azon gondolkoztam milyen szolgáltatással tudnám segíteni Izrael népét - fűzte hozzá Nil. A szolgáltatás sikerén felbuzdulva Aron Nil most szponzorokat keres, akik finanszíroznák a site működését.

A Siratófal a judaizmus egyik legszentebb helye, mely Jeruzsálem régi városrészében található. Hívők ezrei érkeznek naponta, hogy elhelyezzék kis papírra írt imáikat a több mint kétezer éves kövek között,
írja a BBC News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.