A probléma a vezetékek vékony borítása

Billentyűzetünk adatait is ellophatják!

A PS/2-es billentyűzetkábel vezetékeinek vékony borítása miatt a hackerek hozzáférhetnek a begépelt adatokhoz - állítja egy új felmérés.

2009.07.15 15:00ictpress

Az Inverse Path biztonsági cég kutatói felfedezték, hogy bizonyos billentyűzetek adatforgalma bekerült az áramkörbe. A kutatóknak sikerült az leütött billentyűk okozta kicsiny áramingadozásokból visszakövetkeztetni arra, mit gépelt be a felhasználó. A kutatóknak 15 méteres távolságból is sikerült demonstrálniuk az eljárást.

A célunk, hogy bemutassuk, hogy a legváratlanabb módon is hozzá lehet férni a digitális információkhoz - közölte Andrea Barisani és Daniele Bianco, az Inverse Path munkatársai. A kutatást PS/2-es, régebbi típusú billentyűzeteken végezték. A kutatók szerint a billentyűzet kábelében egymáshoz nagyon közel találhatók a vezetékek, és az adat a gyenge borítás miatt átvándorol a föld-kábelre is, mely tovább küldi az adatokat az adott helyiség vagy akár az egész lakás elektromos rendszerére.

A kutatók szerint egyszerű volt beazonosítani az áramingadozásból a leütéseket, mivel ez a fajta billentyűzet egyszerre egy bitnyi adatot küld

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.