Egyre meghatározóbb szerepet játszik

2014 a nyílt forrású mobilok éve lesz

2014-ben már 223 millió olyan okostelefont adnak el, amelyeket nyílt forráskódú operációs rendszerrel szerelnek fel, az idei 106 millió után, derült ki a Juniper Research jelentéséből.

2009.07.03 11:55ictpress

A Nyílt Forráskódú Operációs Rendszer kutatás szerint a gyártó által előnyben részesített szoftver egyre meghatározóbb szerepet játszik a készülékek megkülönböztetésében, és a vásárlási preferenciákban.

Az utóbbi három évben fontos változások történetek a mobil operációs rendszerek terén, a Symbian nyílt forráskódúvá vált, az Apple pedig újszerű szoftverdisztribúciós megoldásával robbant be a piacra, amit széles körben kezdtek el másolni a riválisok. A rendszerek sikeressége nagyban múlik a platformra elérhető szoftverek mennyiségében, és minőségében is. Ezért nem is annyira a nyílt, vagy nem nyílt rendszer a döntő, hanem az, hogy mennyire könnyű fejleszteni a platformra, illetve, hogy megtérül-e anyagilag a befektetett energia.

A cégek változatos megoldásai az operációs rendszerek terén olyan hullámot indítottak el, amit a gazdasági visszaesés sem tudott megállítani.

A készülékgyártóknak résen kell lenniük, a szoftver megválasztása alapvető hatással lehet egy adott modell sikerességére. Ezáltal egy egyértelmű hangsúlyeltolódás is történik az erőviszonyok terén a fejlesztők, és a végfelhasználók felé, derül ki a Juniper Research kutatásából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.