Netkeselyűk lebegnek a popkirály emléke fölött

A spammerek Jacko halálát is kihasználják

A kéretlen levelek a popsztár halálával kapcsolatos különleges híreket ígérnek.

2009.06.27 15:41ictpress

Nyolc órával a Michael Jackson halála után megjelentek az első olyan kéretlen levelek, amik az emberek érdeklődését használják ki a tragikus esemény iránt. A Sophos biztonsági cég által felfedezett spamek a popsztár halálával kapcsolatos különleges hírek elküldését ígérik, ha válaszolunk rájuk.

A levelek megnyitása nem okoz kárt a számítógépekben, a spammerek célja csupán az email címek gyűjtése volt az akcióval. A nagy figyelmet keltő események manapság szinte automatikusan kéretlen levelek hullámát indítják el.

A Katrina hurrikán pusztítása, a 2005-ös londoni öngyilkos merényletek és az ázsiai szökőár után is a tragédiákkal kapcsolatos, trójai vírust tartalmazó üzenetek lepték el a világhálót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.