Zökkenőmentesen szinkronizál az iTunes-al

Az Apple nem nézi jó szemmel a Palm Pre-t

Januári bemutatása óta nem reagált semmit az Apple a Palm új érintőképernyős okostelefonjára, egészen idáig.

2009.06.18 16:49ictpress

Kedden, tíz nappal a Pre megjelenése után az Apple közzétett egy bejegyzést a Támogatás (Support) oldalán, ahol a harmadik fél által gyártott zenelejátszók esetleges iTunes szinkronizálási képességeiről elmélkedik. Az egy bekezdésnyi cikk nem tesz említést a Pre-ről szó szerint, azonban ez az első komoly készülék, amely zökkenőmentesen képes az iTunes-al szinkronizálni, írta meg a CNN.

A bejegyzésben az olvasható, hogy az Apple az iPod és iPhone készülékekkel integrálja az iTunes-t, de tisztában van vele, hogy más gyártók is kísérletet tesztnek az iTunes szinkronizáció lehetővé tételével. Azonban, hívja fel a figyelmet az Apple, ezekkel a hardverekkel nem teszteli az iTunes új verzióit, és könnyen lehet, hogy a szoftver bekövetkező változások miatt a jövőben már nem lesznek képesek a szinkronizációra a nem Apple médialejátszók.

Tehát az Apple látja, hogy mi történik, és ellenlépéseket is kilátásba helyezett. Már eddig is volt néhány olyan lejátszó, amelyik többé kevésbé együttműködött a iTunes-al, de a Pre abban különbözik, hogy egy iPodként azonosítja magát, amit könnyen megoldhattak az Apple-től szerződtetett mérnökök. A Palm válaszából a bejegyzésre az következtethető ki, hogy tartogatnak még néhány trükköt.

"A Palm média sync a jelenlegi iTunes verzióval működik. Ha az Apple megfosztja a felhasználóit a jövőben a sync lehetőségtől, annak nem fognak örülni. A Pre használóknak több választási lehetőségük lesz, új szoftverek után nézhetnek, USB kábellel tölthetik át a zenéket, maradhatnak a régebbi iTunes verzióknál, és fontolóra vehetünk más, harmadik fél által gyártott programokat", mondta el a Palm szóvivője, Lynn Fox.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.