A "Free music downloads" könnyen csapdába csalhat!

Íme a legveszélyesebb keresett kifejezések az interneten!

Egy friss tanulmány szerint az ingyenes zenét, képernyőkímélőt, és dalszöveget kereső felhasználók vannak leginkább kitéve a rosszindulatú szoftverek veszélyének.

2009.05.31 15:43ictpress

A McAfee kutatása szerint a hasonló tartalmakat kínáló oldalak gyakran melegágyai a trójaiaknak, vírusoknak, és egyéb rosszindulatú kódsoroknak. Ezért nagyon sok felhasználó önként kiteszi magát ezen veszélyeknek, és banki adataik is veszélybe kerülhetnek, írta meg a Telegraph. A legveszélyesebb kifejezések között volt a "free music downloads", ami 20,7 százalékos eséllyel tette ki veszélynek a felhasználókat, a "game cheats" 16,7 százalékkal, a "lyrics" 16,1 százalékkal.

A McAfee a keresett kategóriák veszélyességi szintjét is megmérte, és a "screensavers" jött ki a legrosszabb eredménnyel, amely 34,4 százalékban tette ki veszélynek a netezőket, míg a "free games" 6,8 százalékban. Az "iPhone" és "Barack Obama" neve is veszélyeket tartogatott. A jelentés szerint a kiberbűnözők egyre trükkösebb módszerekkel próbálják tőrbe csalni a felhasználókat, és az egyik leggyakrabban használt stratégia a letölthető tartalmakhoz köthető keresőszavak voltak.

A hackerkedés akkor lehet sikeres, ha sok embert sikerül bevonzani, ehhez pedig egy hatékony út, ha aktuálisan népszerű dolgok, hírességek, természeti katasztrófák vagy népszerű zene szerepelnek a veszélyes oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.