"A holnapi az utolsó napom"

Öngyilkos lett egy tizenkét éves thaiföldi fiú, mert eltiltották a videójátékoktól

Kiugrott egy tizenkét éves thaiföldi fiú kollégiumának hatodik emeletéről, feltehetően azért, mert szülei eltiltották a számítógépes játékoktól - adta hírül a helyi sajtó.

2009.05.23 14:31MTI

A Bangkokkal szomszédos Szamut Prakan tartományban történt eset kapcsán a nyomozók vizsgálják az áldozat - egy rendőr fia - mobiltelefonján található SMS-eket, amelyekben barátainak panaszkodik, hogy nem játszhat a videojátékokkal.

"A holnapi lesz az utolsó napom
"- írta a fiú az egyik üzenetében barátjának múlt hét szerdán. Panpimol Lohtrakul, egy mentálhigiéniai intézet igazgatónője szerint a szülők általában nem tudják, hogyan kell bánni a játékfüggő gyerekekkel, akik szabályos elvonási tünetektől szenvednek, ha nem fokozatosan, hanem hirtelen és teljesen megvonják tőlük a játéklehetőséget.

Az esettel kapcsolatban az intézet is vizsgálatot indított, azt szeretnék kideríteni, vajon a fiú valóban játékfüggő volt-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.