Japán, a videójáték-piac országa

A Sony 10 millió PSP-t adott el a szigetországban

Ma a Sony bejelentette, hogy a PSP 2004. decemberi bejelentése óta csak Japánban tízmillió darabot értékesítettek a játékgépből, ami még mindig hatalmas népszerűségnek örvend ott és az egész világon elterjedt platformmá vált.

2008.07.16 07:58Z., ma.hu

A Sony tegnap bejelentette, hogy a PSP termékvonalat tekintve a cég több mint tízmillió darabot értékesített a platform 2004-es indítása óta. A tízmilliós eladásba beleszámít a PSP-1000 és a PSP-2000 modell is. A gyártó szerint a PSP a besztszeller videójáték-konzol a szigetországban az év első felében.

A Sony eredménye valóban mesés, de még így is eltörpül a rivális Nintendó egyik eredménye mellett. A japán gyártó eddig 23 millió DS konzolt értékesített a távolkeleti szigetországban eddig. Az Egyesült Államokban az eddig értékesített mennyiség 13 millió PSP, míg DS-ből 23,7 millió darab talált gazdára.

A Japán Számítógépes Szórakoztatóeszköz-gyártó Egyesület, a CESA mindehez azt fűzte hozzá, hogy a japán videójátékok hardver és szoftverértékesítése mind a hazai mind pedig a nemzetközi piacokon 79,9%-ra nőtt, 27,7 milliárd dollárt generálva ezzel. A szervezet állítása szerint ezekkel a számokkal a japán játékipar történelmi rekordot döntött. A CESA azt mondja, hogy a játékkonzol értékesítésből származó bevétel 19,7 milliárd dollár, ami 117,9%-os növekedésnek felel meg. A szoftverek eladásából származó bevétel "csak" 8 milliárd dollár.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.