További 6400 fős elbocsátást jelentett be a cég

Hewlett-Packard tovább húzza a nadrágszíjat

További 6400 fős elbocsátást jelentett be szerdán a Hewlett-Packard (HP), a világ vezető információtechnológiai csoportja. Ez a cég által világszerte foglalkoztatottak 2 százaléka.

2009.05.20 12:47MTI

A HP-nél már tavaly ősszel beindult a leépítés, akkor azt közölték, hogy csaknem 25 ezer dolgozó elbocsátását tervezik három év alatt. Az érintett munkahelyek mintegy fele az Egyesült Államokban szűnne meg.
 
A lépésre a texasi EDS IT-nagyvállalat integrálásával kapcsolatban kerül sor, a leépítés a két vállalat együttes alkalmazotti létszámának csaknem 8 százaléka. 

A társaság hétfőn ismertette második negyedévi eredményeit: adózott eredménye 17 százalékkal csökkent az áprilissal zárult második negyedben, 1,7 milliárd dollárra az egy évvel korábbi 2,1 milliárd dollárról. A bevétel 3 százalékkal zsugorodott 27,4 milliárd dollárra, elsősorban azért, mert rosszul mentek a személyi számítógépek és a nyomtatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.