Akár 50 százalékkal is kevesebbet költenek

HP: jelentősen visszafogják a cégek IT-költéseiket

A gazdasági válság miatt a magyar nagyvállalatok 10-20, de esetenként akár 50 százalékkal is kevesebbet költenek informatikai (IT) hálózatuk működtetésére és fejlesztésére, mint korábban, ugyanakkor alapvető elvárásuk, hogy a cégen belül az informatikai szolgáltatás szintje ne csökkenjen.

2009.05.14 11:30MTI

Rejtő Barnabás, a HP Magyarország hálózati megoldások üzletágvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a vállalatok informatikai részlegei eltérő módon reagálnak az új helyzetre. Egyes cégek a már meglévő, de eddig tartalékolt hardvereket üzemelik be, míg mások az informatikai szolgáltatóktól igénybe vett megoldások díjainak csökkentésével, illetve a szolgáltatások visszafogásával próbálnak meg kijönni a korábbinál kisebb költségvetésből. 

Rejtő Barnabás kifejtette: a nagyvállalatok általános magatartása, hogy az IT beruházási és fejlesztési költségeket (CAPEX) drasztikusan visszafogják, s eszközt szinte nem is vásárolnak. Ha mégis, csak akkor, ha a beruházás nagyon gyorsan, két-három éven belül, de lehetőleg még adott éven belül megtérül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.