Játékprogram az egész családnak

Újabb építőkockás játékot készített Spielberg

Steven Spielberg filmrendező és az Electronic Arts elkészítette a Boom Blox nevű játék folytatását. A Wii programban építőkockákból álló pályákat lehet létrehozni és lerombolni.

2009.05.15 10:17ictpress

Steven Spielberg, úgy érezte, hogy egyetlen olyan játékot sem adtak még ki, ami mind a hét gyerekét szórakoztatná, ezért döntött egy saját játék fejlesztése mellett. "Azon gondolkodtam, hogy kellene egy olyan program, amiben a Wii kontroller segítségével lehet összedönteni valamit, például építőkockákból készült épitményeket és ekkor vetődött fel bennem a Boom Blox ötlete"- mondta el Spielberg a játékának a születéséről a Reuters-nek.

A filmrendező és az Electronic Arts kiadó Los Angeles-i stúdiója által közösen készített családi játékprogram tavaly jelent meg a Wii konzolokra, és azóta több mint egymillió példányt értékesítettek belőle világszerte. A program annyira sikeres lett, hogy úgy döntöttek kiadják a folytatását is. A kedden megjelenő Boom Blox Bash Party nevű játékban négyszáz pályán dönthetünk majd össze különböző elemekből álló építményeket a mozgásérzékeny távirányító segítségével, ráadásul a játékosoknak lehetősége lesz saját pályák tervezésére, melyeket az interneten megoszthatnak másokkal is.

A Boom Blox második részével egyszerre négyen játszhatnak majd és az űrben és a tenger mélyén lévő helyszíneket is találhatnak benne a játékosok. Nem a Boom Blox első része volt egyébként Spielberg elő próbálkozása a játékiparban. Korábban az amerikai filmrendező volt a tulajdonosa a Dreamworks Interactive nevű stúdiónak, amely a Medal of Honor nevű, rendkívül sikeres második világháborús játékot készítette. A játék első része már szinte teljesen kész volt, amikor Spielberg eladta a stúdiót az Electronic Arts-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.