Karikatúraszerű képvilág a II. világháborúról

Ingyenes lövöldözős rajzfilmjátékot ad ki az EA

Ingyenesen letölthetővé tette FPS rajongók körében jól ismert Battlefield sorozat új részét az Electronic Arts.

2009.05.04 18:07ictpress

A Battlefield Heroes elsősorban rajzfilmes képi világával és a játékstílusban szokatlan karakterfejlesztési lehetőségekkel tűnik ki a hasonló játékok közül. Karikatúraszerű képekben elevenedik meg a második világháború az Electronic Arts új játékában. A Battlefield Heroes-ban harcoló katonák a repülőgépek szárnyába kapaszkodva lövöldöznek és rózsaszínre festik a hajukat, miközben a repülőgépeik visszapattannak a falakról.

A rajzfilmszerű megjelenés mellett a BF Heroes játékmenete is eltér a második világháborús játékokban megszokottól. Bár az egymással az interneten keresztül harcoló játékosok a többi Battlefield játékhoz hasonlóan, ebben is két csapatra osztva küzdenek a pályák minél nagyobb területének az ellenőrzéséért, a játék sokkal összetettebb karakterfejlesztésre ad lehetőséget, mint a legtöbb first person shooter. Különböző különleges képességgel, egyedi megjelenéssel és fegyverekkel is felruházhatjuk benne a játék során azt az orrlövészt, katonát, vagy nehézfegyverzetű harcost, akivel elkezdtünk játszani.

Az Electronic Arts feltehetően a lehető legtöbb ember számára szerette volna vonzóvá tenni az új játékát, ezért a Battlefield Heroes gépigényei meglehetősen alacsonyak lettek (1GHZ CPU, 512 MB RAM). A játékosokat ráadásul a képességeik alapján csoportosítják majd, ezért az is bátran kipróbálhatja majd a játékot, aki teljesen kezdő. A Battlefield Heroes nyáron jelenik meg jelenleg a bétatesztelés zajlik, amire a játék honlapján keresztül lehet jelentkezni.

A BF Heroes összesen 200 megabájt helyet foglal a számítógépen és ingyenes letölthető lesz, a kiadó hirdetésekből, és a játékban hasznos eszközök értékesítéséből szeretne bevételekre szert tenni. Nem az Electronic Arts az első nagy kiadó, amelyik fantáziát látott az ingyenes játékokban. Korábban az egyik legnépszerűbb FPS-t a Quake-et tette ingyenesen letölthető és a böngészőben játszható játékká az id Software.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.