Hunt for Gollum

Vasárnap mutatják be a rajongók Gyűrűk Ura filmjét

Vasárnap lesz az internetes premierje a Hunt for Gollam című, a Gyűrük Ura trilógia rajongói által készített filmnek. A negyven perces, 3000 fontos költségvetésű filmet több mint kétszáz önkéntes készítette.

2009.04.30 14:13ictpress

A film története J.R.R. Tolkien A hobbit és a Gyűrű Szövetsége című könyveiben leírt események közti időszakban játszódik. A történet főhőse Aragorn, aki rájön, hogy Gollam, a gyűrű erejétől eltorzult hobbit fontos információk birtokába jutott, és elindul kideríteni az igazságot.

A mindössze 3000 font költségvetésű filmen 160 önkéntes dolgozott, a vizuális effekteket pedig hatvan programozó készítette. A film képi világának színvonala ezért várhatóan felülmúlja majd, a rajongói filmeknél megszokottat, és a készítők ígérete szerint látványos és sok statiszta közreműködésével készített csatajeleneteket is láthatunk majd benne. "Rendkívül alacsony költségvetéssel dolgoztunk, de megpróbáltuk a maximumot kihozni a rendelkezésre álló eszközökből. Szinte mindenki ingyen dolgozott, a pénz nagy része kosztümökre, díszletekre és ételre ment el. Csak alapvető dolgokra költöttünk, amit nem tudtunk ingyen megszerezni, elkérni vagy ellopni."- nyilatkozta a film rendezője Chris Bouchard a BBC-nek.

A rendező elmondta, hogy Peter Jackson képi világa rendkívül nagy inspirációt jelentett számára, és az új-zélandi filmes adaptációjához hasonlóan próbálták megjeleníteni Tolkien világát a filmjükben. A filmet az internetes premierrel egyidőben, vasárnap délután a londoni Sci-Fi filmfesztiválon is bemutatják majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.