NFC szolgáltatások SIM-kártyára

Az NFC technológia újabb lépést tesz a Nokia 6216 classic-kal

A monacói Grimaldi Forumban tartott 3. WIMA konferencia megnyitóján a Nokia bemutatta harmadik NFC (Near Field Communication) készülékét, a Nokia 6216 classic-ot.

2009.04.24 12:20ictpress

Az új telefon a Nokia első SIM-alapú NFC készüléke, amely lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy az NFC szolgáltatásokat a SIM-kártyára telepítsék. Az NFC segítségével a vásárlók kihasználhatják az egyszerűbb kezelhetőség, a kényelmesebb tartalom-megosztás (például képek, linkek, hangfelvételek vagy névjegyek) előnyeit, csakúgy, mint a biztonságos vásárlást és díjfizetést, és mindezt csupán a készülék egyetlen érintésével.

A Nokia 6216 classic szállítása várhatóan 2009 harmadik negyedében kezdődik a kiválasztott piacokon, előre láthatóan 150 euró nettó kiskereskedelmi áron. A tulajdonos bankkártyájának adatait biztonságosan lehet a SIM-kártyán tárolni, így a gyors vásárlás és az egyszerű díjfizetés létrejöttéhez elég az érintés nélküli terminálok előtt elhúzni a készüléket.

Az NFC technológián kívül a Nokia 6216 classic-ot olyan funkciókkal is felvértezték, melyeket az emberek elvárnak egy újgenerációs készüléktől, mint a digitális kamera, a fényes kijelző, a sztereó FM-rádió és zenelejátszó, 3G adatátvitel és microSD kártyahely, ami 8GB-ig bővíthető. Az érintés nélküli díjfizetéshez és vásárláshoz NFC-kompatibilis SIM-kártya, valamint szolgáltatási előfizetés és a megfelelő biztonsági alkalmazások telepítése szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.