Az Utah-i Egyetemre támadt a féreg

A Conficker jelszavakat és bankkártya információkat gyűjt

Hétszáz számítógépet fertőzött meg a Conficker vírus egy amerikai egyetemen és a hozzá tartozó egészségügyi intézményekben.

2009.04.14 12:26ictpress

Több mint hétszáz számítógépet fertőzött meg az Utah-i Egyetemen és az intézmény három kórházában a Conficker vírus. A kártékony program személyes adatok gyűjt, többek közt jelszavakat és bankkártya információkat, amit a szerzőinek továbbít. "A betegadatok szerencsére nem kerültek veszélybe, mivel az orvosi adatbázisunk, az egyetemi hálózat többi részénél jobban védett."- mondta el az egyetem szóvivője a Yahoo News-nak.

Az intézmény informatikusai jelenleg is dolgoznak az számítógépek megtisztításán és olyan anti-vírus programokat osztottak szét a diákok között, melyekkel a hordozható eszközökről, például az USB kulcsokról, vagy digitális videó kamerákról is eltávolítható a féreg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.