Száguld a Firefox

Egyre többen cserélik le az Internet Explorert

Folytatódik az Internet Explorer böngésző piaci részesedésének lassú, de biztos csökkenése, a trendet a jelek szerint az újabb verzió megjelenése sem tudta megfordítani.

2009.04.03 13:28ictpress

A Net Applications több tízezer honlapra kiterjedő auditrendszere szerint a Microsoft böngészője nagyjából 0,7 százalékpontnyi részesedést veszített az év harmadik hónapjában, így részesedése 66,8 százalékra csökkent. Ez mindenkori negatív rekordnak számít, és bár a csökkenés havi viszonylatban nem jelentős, a böngésző fokozatosan veszít befolyásából: 2005-ben még tízből kilenc számítógépen az Internet Explorert futtatták a felhasználók.

A Microsoft böngészőjének a népszerűsége ezzel szemben, az előző évben nyolc százalékpontot esett, és a jelek szerint a Microsoft a böngésző új verziójával sem tudta növelni a piaci részesedését. Az alternatív böngészők közül márciusban a Firefox tudta a legnagyobb növekedést produkálni: a jelenleg 22 százalékos rekordon álló böngésző 0,3 százalékponttal erősödött, míg az Apple Safari és a Google böngészője, a Chrome ismét 0,2 és 0,08 százalékponttal növelte felhasználói bázisát, jóllehet a Safari az összesített statisztikában visszaesett 8,2 százalékra.

A Mozilla böngészőjét használók kísérletező kedvét jól jellemzi, hogy a Firefox 3.1 nemrég megjelent harmadik bétája máris 6 százaléknyi részt képvisel a böngésző táborán belül.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.