A böngésző futni fog Vistán, és XP-n is

Megjött az Internet Explorer 8

A program az idén érkező új operációs rendszer, a Windows 7 része lesz, de mától letölthető a Microsoft weboldaláról is.

2009.03.19 14:17ma.hu

A böngésző futni fog Vistán, és XP-n is. Már lassan egy éve nyilvános bétatesztelés alatt áll, de mostantól mindenki számára elérhető lesz. Az Explorer különböző verzióit használja az internetezők 72 százaléka. A második helyen a Mozilla böngészője, a Firefox áll, 17,2 százalékkal, őt követi a Google Chrome, aminek most jelent meg új változata, 2,8 százalékkal, az Apple Safari böngésző pedig 1 százalék a részesedése, írta meg a Reuters.

A Microsoftnak folyamatosan meg kell küzdenie az európai és amerikai szabályozó hatóságokkal, most Európában azzal vádolják, hogy a böngésző operációs rendszerhez csatolása piacellenes magatartás. Ezt a cég azzal próbálja kivédeni, hogy a Windows 7-ben kikapcsolhatóvá teszi több beépített programját, így a böngészőt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.