A kormányzat 22 milliárd dollárt spórol meg

Obama felfuttatja az elektronikus vényeket

5 éven belül az amerikai orvosok 75 százaléka e-vényeket (elektronikus vényeket) fog már kiállítani, köszönhetően egy új szövetségi támogatásnak.

2009.03.17 13:33ictpress

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke, a múlt hónapban írt alá egy törvényt, ami 19 milliárd dollárral támogatja az egészségügyi IT használat promócióját, például az e-vényekét. A remények szerint ez biztonságosabbá teszi majd a gyógyszerek használatát, elkerülhetőek lesznek a félreértések, amit a kézzel írt receptek okoznak. Egy tanulmány szerint a kormányzat 22 milliárd dollárt spórol meg a következő évtizedben, amennyiben a vártnak megfelelően elterjed az új megoldás.

Az Egyesült Államokban található gyógyszertárak 67 százaléka már most képes kezelni az elektronikus vényeket, írta meg a Reuters. A program részét képezi Obama egészségügyet átalakító tervének. A Medicare, a szövetségi egészségbiztosítási program időseknek és rokkantaknak, januártól pénzügyi jutalomrendszert kezdett el ajánlani az orvosoknak, ha elkezdik használni az e-vényeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.